BIBLIOTECA STARTUP4U

mic.photo-1416339134316-0e91dc9ded92

Vino cu proiectul afacerii tale!

#1

mic.photo-1416339442236-8ceb164046f8

Participa la Concursul StartUp4U!

#2

mic.photo-1421986527537-888d998adb74_cr

Castiga Proiectul si fii antreprenor!

#3

Secretul succesului – Sfaturi din partea unor întreprinzători europeni

Secretul SUCCESULUIjpg_Page1

Noua definiție a IMM-urilor

Noua definiţie a IMM-urilor, care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2005, reprezintă un pas înainte în procesul de îmbunătăţire a mediului de afaceri pentru IMM-uri şi are ca obiectiv să încurajeze iniţiativa antreprenorială, investiţiile şi creşterea economică. Această definiţie a fost elaborată după larga consultare a factorilor implicaţi în activitatea IMM-urilor…”

Günter Verheugen,
Membru al Comisiei Europene, Responsabil pentru Întreprinderi şi Industrie

Descarcă

21/09/2015

Dictionar_Bruxeleza

Dicționar de Bruxelleză

Cu siguranţă v-aţi aflat şi dumneavoastră în situaţia de a dori clarificări asupra sensului unui termen sau al unei expresii dintr-un articol de ziar, o dezbatere televizată sau un text de specialitate din domeniul chestiunilor ”europene”, adică un termen făcând parte din aşa-numitul ”eurojargon”.

Descarcă

Un plan de afaceri de succes

Un plan de afaceri de succes

Probabil că majoritatea aţi auzit de „planul de afaceri”. Această noţiune este atât de uzitată, încât aproape nimeni nu se mai gândeşte decât că trebuie să îl aibă. Băncile cer planuri de afaceri, autorităţile contractante ale finanţărilor nerambursabile la fel, orice potenţial asociat îl vrea la discuţii dacă vrei să te extinzi sau să vinzi afacerea trebuie prezentat şi lista poate continua…

Te invităm să parcurgi această broşură şi să aflăm împreună ce înseamnă „de succes” şi de ce oricât de bună e ideea de afaceri, întotdeauna trebuie să ai „un plan”.

Descarcă

ABC IMM

ABC IMM

Dragă întreprinzătorule, tocmai intri într-o adevărată aventură care, foarte probabil, va trece prin câteva „peripeții” și „furtuni” până își va găsi propriul drum. Îți dorim cele bune în această provocare deosebită – afacerea proprie.
Această broșură are rolul de a te orienta și sprijini și este elaborată folosind experiența de lucru în consultanța de management cu peste 200 întreprinzători, provenind din medii sociale, cu educații și vârste diferite.

Ne-am dori să o consideri un mic „dicționar” în hațișul de noțiuni noi și să o citești cu un pix alături, să corectezi sau subliniezi, în timp, concluziile proprii.

Descarcă

Ce este antreprenoriatul?

Ce este antreprenoriatul?

În sensul cel mai plastic, antreprenoriatul înseamnă manifestarea în afaceri prin care un individ este capabil să transforme o idee demnă de ficțiune în realitate profitabilă. În practică, antreprenoriatul are multe fețe și manifestări, începând cu afaceri care sunt conduse de la domiciliul cuiva, la francizări în locații potrivite și până la a transforma o idee nouă și unică într-o firmă în dezvoltare. Fie că o privim ca pe o afacere nouă, copierea unui model de succes sau cumpărarea unei firme existente, toate vor purta amprenta intreprinzătorului. Și probabil asta Ie va face de succes sau nu.

Descarcă